Щамповане на дрехи - какво трябва да знаем

Какво представлява щамповането на дрехи?

Щамповането на дрехи е процес, при който върху дреха с помощта на специална машина се поставя щампа. Щампата представлява печат на картинка или текст, най-често отпечатани върху текстил: дрехи, хавлии, кърпи, покривки и др. Също така щампа може да се направи върху чаши и други предмети. Методът на поставяне на щампата става най-често посредством принципа на ютия. Щампата се отпечатва върху избраната от клиента тениска бързо и лесно, като същевременно се гарантира интересен дизайн, качествен ефект и дълготрайно ползване на артикула.

Видове щампи върху текстил

Щампите могат да бъдат всякакви видове по ваш вкус: от термо-трансферни (такива, които променят цвета си при определени условия) до всякакви цветове и форми. Можем да ви предложим професионално изработени едноцветни или многоцветни щампи за дрехи и други текстилни изделия, с различни ефекти като мъх, старинен ефект, блясък и други.

Колко струва щамповането на дрехи?

Щамповането на дрехи не е скъпо, а същевременно ви дава уникалната възможност да притежавате и носите продукт, който е само ваш. Цената се определя от цената на тениските, потниците, блузите, шапките или други артикули, върху които се добавя щампата и към нея се добавя цената за щамповане (поставянето на надписа, дизайна по ваш вкус и др.). Най-честите начини за изработка са: флекс, флог, ситопечат или машинна бродерия.

Каква е технологията на щамповане ?

Разпространено мнение е, че щамповането представлява поставяне на лепенка върху текстилната материя (тениска, потник, рокля и др.) Това не отговаря на истината, тъй като самия процес щамповане изисква поставянето на директен печат върху продукта. С помощта на тази ефективна технология мастилото директно се вмъква във влакната на материята и по този начин създава дълготраен ефект. Тениската е удобна, устойчива на пране, издържа дълго време, а щампата ѝ не изглежда все едно е залепена. Щамповането на дрехи е най-добрият процес за запазване на дълготраен ефект върху дрехата за разлика от останалите начини: флекс и флок фолиа, обикновения печат и др.

Плюсове при щамповането на дрехи:

  • Щампата е част от тениската, не е като лепенка, благодарение на факта,че боята се свързва директно с материята на продукта. По-този начин продуктът се превръща в пъти по-устойчив на пране и други влияние, отколкото останалите, при които е използван друг тип печат.
  • Боята, която се използва при щамповане на дрехи, е специално разработена за този тип текстил. Тя е безвредна и създава приятен комфорт на носещия дрехата, като не създава нарушение върху плата след изпирането му.

Защо да изберете нас?

Ние ви предлагаме качество на разумна цена. Нашата машина позволява да ви предоставим висококачествени щампи по ваш вкус. Разгледайте нашата галерия щампи тук или си изберете ваша, която ще създадем с много любов и отношение. За да направите бързо и лесно вашата поръчка, е необходимо да влезете тук.

Съвети при избора на щампа за щамповане върху дрехи

За отличен резултат избирайте по-опростени изображение без натрупване. По този начин си гарантирате успех и красиво изображение, което ще издържи дълго.

Комбинирането на повече от една щампа не е невъзможно, но е строго индивидуално в зависимост от техния вид, форма и големина. Важно е да се съобразите и с големината на препоръчителните файлове, чрез които ще ни изпратите вашата щампа.

Създаването на тениска или друг продукт с щампа е изкуство и носи удовлетворение не само за този, който го прави, но и за този, който ще го носи след това. Доверете се на професионалистите и си подарете красив продукт с уникална щампа по ваш избор.

Може да разгледате и още по темата или да си изберете от многото дизайни предлагани във вторият ни сайт: https://terig.eu/